• Gratis verzending bij bestellingen van meer dan 50€
Sjostrand coffee Netherland

Ons concept is gebouwd door een familie met een passie voor duurzaamheid, design en – uiteraard – heerlijke koffie. Wij willen graag een inspiratiebron zijn voor een groenere levensstijl met eenvoudige, maar baanbrekende innovaties.

  • Gratis verzending bij bestellingen van meer dan 50€

ZOMER

Er is een gezegde dat luidt: “Zie de lente in Parijs, Kerstmis is nergens zoals thuis, maar de zomer is waarschijnlijk het beste in Scandinavië. De zon lijkt er nooit onder te gaan en de mensen slapen nooit.” De Zweden behoren tot de meest fanatieke koffiedrinkers ter wereld en het is een mengeling van zonlicht, zomerverlof en koffie die hun energieniveau aanzienlijk doet stijgen. Dat blijkt overduidelijk uit de lange lijst van Zweedse zomerfeesten.  

Zomerfeesten

Zomerfeesten

De zomer in Zweden is een periode van feestelijkheden (en fleurige kleding). Het begint gewoonlijk met de dag van de Zweedse vlag op 6 juni, dan gevolgd door een aaneenschakeling van afstudeerfeestjes, dan een explosie van midzomeravond (midsommar) festiviteiten in het hele land tegen het eind van juni. Vanaf dan zijn er bruiloften andere feestjes in overvloed. Het zomerseizoen wordt meestal laat in het seizoen afgesloten met traditionele Kreeftenfeesten (kräftskiva), waar men zich tegoed doet aan veel schaal- en schelpdieren, vooral rivierkreeften.

Zomervakantie

Zomervakantie

Midzomer is het bekendste onderdeel van de Zweedse cultuur en als je al eens met een Zweed hebt samengewerkt, ken je ongetwijfeld ook de zomervakantie. De Zweedse wet bepaalt dat alle werknemers in de zomermaanden juni en augustus vier weken achter elkaar verlof mogen nemen. Hierdoor is zowat heel Zweden met verlof in de maand juli – een periode die “bouwvak” heet en die zowel zorgt voor een relaxte sfeer als voor meer sociale bijeenkomsten. Zomerse drankjes

In Zweden is men nooit ver van een fika, wat neerkomt op een koffiepauze, bij voorkeur samen met anderen en gebak. Dit maakt koffie tot een vanzelfsprekende drankkeuze, ongeacht het seizoen of de gelegenheid, of het nu binnen of buiten is. Dat gezegd hebbende, betekent dat niet dat de Zweden niet graag af en toe wat afwisseling brengen ten opzichte van de traditionelere warme koffie. Koude koffiedrankjes zijn ook de favoriete opties op warmere zomerdagen.

Zomeraanbiedingen

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway