
Pompoensiroop
Autumn’s Coffee Syrup
Koffie heeft van zichzelf al rijke smaken, maar om het letterlijk te kruiden/zoeten is ook lekker. Deze makkelijk te maken koffiesiroop is een eerbetoon aan de herfst en is een belangrijk ingrediënt voor pumpkin spice lattes.

Ingrediënten (30 porties)
1 dl water
1 dl suiker
1,5 dl pompoenpuree (uit blik of zelfgemaakt)
320g gecondenseerde melk (gewone, kokos of haver)
1 vanillestokje
1 theelepel kaneel
3 snufjes nootmuskaat
3 snufjes gember
2 snufjes kruidnagel
1 snufje zout
Voorbereidingen
1 mes
1 snijplank
1 maatbekers
1 steelpan
1 glazen fles van 500ml
1 opscheplepel
Aanwijzingen
Stap 1: Meng de suiker en het water in een steelpan op matig vuur tot de suiker volledig is opgelost.
Stap 2. Voeg de gecondenseerde melk en de pompoenpuree toe. Roer tijdens het sudderen.
Stap 3. Snijd het vanillestokje open, scheid de inhoud en doe zowel het stokje als de inhoud in de pan.
Stap 4. Voeg de kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel en zout toe. Roer.
Stap 5. Wanneer de consistentie glad is en op yoghurt lijkt, zet u het vuur uit.
Stap 6. Vis met de pollepel het vanillestokje eruit en gooi het weg.Stap 7. Vul de glazen fles met de siroop. Laat het afkoelen voor gebruik of zet het in de koelkast.
-
Espressomachine€ 395
-
Melkopschuimer€ 95