• Gratis verzending bij bestellingen van meer dan 50€
Sjostrand coffee Netherland

Ons concept is gebouwd door een familie met een passie voor duurzaamheid, design en – uiteraard – heerlijke koffie. Wij willen graag een inspiratiebron zijn voor een groenere levensstijl met eenvoudige, maar baanbrekende innovaties.

  • Gratis verzending bij bestellingen van meer dan 50€

MOEDERDAG

Moederdag

Moederdag vier je maar één keer per jaar, toch verdient moeder het allerbeste. Waarom niet van elke dag, het hele jaar door, Moederdag maken? Het lijkt misschien een onmogelijke opgave, maar je moet toegeven dat het zeker de juiste aanpak is. En het onmogelijke zou in feite veel meer mogelijk kunnen zijn dan je zou denken. We hoeven alleen maar de opzet van Moederdag te verduidelijken en manieren te vinden om ze te verwerken in langetermijnoplossingen. Hier zijn wat suggesties over hoe we precies dat kunnen doen.

Espressomachine and Milk Frother in the kitchen

FLOWERS FOR MOTHER’S DAY

Een bos bloemen voor Moederdag is misschien wel het meest traditionele element van deze speciale gelegenheid. Helaas gaan bloemen niet zo lang mee en moeten ze verzorgd worden, of toch niet? Een alternatief om moeders de rest van het jaar meerdere dagen van de week bloemen te bezorgen, alsook een milieuvriendelijker oplossing, is om het verse boeket te ruilen voor iets meer duurzaam. We hebben het niet over die goedkope kunststof namaakbloemen, er zijn zeker nog andere mogelijkheden. 

Je zou ofwel bloemen voor in de tuin kunnen nemen waarvan je moeder het grootste deel van het tuinseizoen kan genieten of een bloem in pot waarvan ze ongeacht de tijd van het jaar kan genieten. Als je moeder toevallig geen groene vingers heeft, zou je voor makkelijke planten kunnen kiezen, zoals vetplanten of zelfs een cactus. En als dit nog niet veilig genoeg is, zijn er altijd nog bloemmotieven. Van bloemen kan je zowel in het echt als op foto’s genieten. Waarom geef je haar niet een mooie bokaal met bloemen mee? Ze hebben de neiging altijd te bloeien, zelfs als ze in handen zijn van de slechtste tuinier ooit!

Best start into Mother's Day: Breakfast in bed

MOEDERDAG ONTBIJT

Het maakt niet uit wat de plaatselijke tradities zijn, Moederdag gaat vaak gepaard met een soort feestmaal, ontbijt, brunch, diner of zelfs de Zweedse fika waarbij je samenkomt om koffie te drinken en bij speciale gelegenheden ook gebak. Een traditionele Moederdag “fika” in het Verenigd Koninkrijk wordt misschien geserveerd met Simnel cake, maar in Zweden is dat het ontbijt op bed of kaffe på sängen (koffie op bed) zoals de Zweden het liever noemen. Je ochtendkoffie door iemand anders laten bereiden is de beste manier om de dag te beginnen! Je kan misschien niet elke ochtend koffie voor je moeder zetten, maar je kan het werk in elk geval door Sjöstrand laten doen. Met een druk op de knop heeft je moeder haar koffie razendsnel klaar.

CHOCOLADE VALT ALTIJD IN DE SMAAK 

Wat denk je echter van chocolade? Is het niet de gewoonte om op Moederdag chocolade mee te brengen? Maak je geen zorgen, chocolade is gemakkelijk op voorhand in huis te halen. Maar er kan nog een keerzijde zitten aan het in huis hebben van veel chocolade, sommige moeders kunnen de voorraad gewoon niet lang genoeg bewaren om er dagelijks een beetje van te eten en wie zou ze dat kwalijk nemen? Dit is waar de alternatieven voor chocolade nuttig kunnen zijn. In plaats van je vol te proppen met een hoop bonbons en te proberen ze als een paashaas in huis te verstoppen, kan je ook voor koffie kiezen. Zolang je de boon en de branding kiest die de hints van cacao naar voren brengen, zal je moeder samen met haar ochtendkopje een chocoladegevoel hebben. En capsule koffie houdt de bonen langer vers omdat water, lucht en licht van de bonen worden afgeschermd tot het moment dat de koffie gezet wordt.

No. 1

No. 1


No. 2

No. 2


No. 3

No. 3


No. 4

No. 4


No. 5

No. 5


Espresso


Lungo


Cafeïne


Gebrand

DonkerDonkerMediumMediumDonker

Citrus


Chocolade


Bitter


Nasmaak

RijkeRijkeMildeMediumMedium

GESCHENKEN VOOR JE MOEDER

Nog steeds niet zeker van wat je moeder kan schenken? Of ben je op zoek naar iets dat meer zelfgemaakt is?  Er is waarschijnlijk een bepaalde grens tussen het moment waarop je moeder zelfgemaakte cadeaus lief vond en het moment waarop ze zich zorgen maakt of je ooit volwassen zal worden. Maar voor artistieke mensen is het een goed idee om al het bovenstaande te combineren, maar zorg er wel voor dat je zelf de kopjes met bloemen beschildert. Als je nog niet je artistieke gave ontdekt hebt, begin dan misschien klein en maak je eigen kaart voor bij het geschenk.

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway