• Gratis verzending bij bestellingen van meer dan 50€
Sjostrand coffee Netherland

Ons concept is gebouwd door een familie met een passie voor duurzaamheid, design en – uiteraard – heerlijke koffie. Wij willen graag een inspiratiebron zijn voor een groenere levensstijl met eenvoudige, maar baanbrekende innovaties.

  • Gratis verzending bij bestellingen van meer dan 50€

Limited Edition Bam Bam

Bij Sjöstrand hebben we samengewerkt met de Zweedse onderneming voor koffiespecialiteiten, Lykke kaffegårdar, om een espresso capsule te ontwikkelen die precies beantwoordt aan wat koffie geweldig maakt. Wil je de impact van BAM BAM voelen? Probeer de onderstaande tekst hardop te lezen en zeg na elke zin “BAM!”. 

De bonen die gebruikt worden in de Limited Edition BAM blend worden verbouwd in de eigen kleine boerderijen van Lykke kaffegårdar in Espiritó Santo, Brazilië en Agua de Nieves, Peru.

De herkomst van de koffie

Brazilië 

Ongeveer 400 km ten noorden van Rio de Janeiro liggen de koffiestreken van Espiritó Santo en Caparaó. In tegenstelling tot de meer westelijk gelegen regio’s waar de koffieplantages grootschalig en vlak zijn en door machines worden geëxploiteerd, zijn de boerderijen in Espiritó Santo en Caparaó kleiner en liggen ze op veel steilere hellingen, bovendien worden ze door families gerund en handmatig met de grootste zorg onderhouden.

Regio: Bateia, Castelo – Espiritó Santo 
Hoogte: 800-1200 m 
Proces: Ongewassen.  
Meteen na de oogst worden de koffiebessen gepeld en van hun vruchtvlees gescheiden, waarna ze in openlucht worden gedroogd door de wind en de zon van het hoogland.

Bam Bam in the nature

Peru

Om van de Peruaanse hoofdstad Lima naar de kleine boerderij in Agua de Nieve te komen, moet men het Andesgebergte doorkruisen en door de koffiestreken van Selva Central. De naam Agua de Nieve, letterlijk vertaald als “sneeuwwater”, is naar verluidt afkomstig als eerbetoon aan het smeltende sneeuwwater dat van de Andespieken naar beneden stroomt en dat nu de bodem voedt waar de koffieplanten groeien.

Regio: Agua de Nieves, Monobamba 
Hoogte: 1600-2100 m 
Proces: Gewassen.  
De koffiebessen worden van hun vruchtvlees ontdaan en 24-36 uur in hun suikerslijm laten rusten. Tijdens deze periode wordt de suiker door een gistingsproces opgelost, waarna de bonen in vers bronwater worden gewassen om eventueel achtergebleven vruchtvlees te verwijderen, vervolgens worden ze langzaam en gelijkmatig op verhoogde tafels gedroogd.

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway