
Koffielikeur
Een klassieke koffielikeur maar dan zelfgemaakt. Waarom zou je het kopen als je het zelf gemakkelijk kan maken? En je kan ook zelf je koffiesmaak kiezen. Voor dit recept gebruiken we de Sjöstrand N°4 espresso decaf zodat je kan genieten van een cocktail’s avonds zonder je slaap te verstoren, maar je kan natuurlijk elke Sjöstrand koffiecapsule gebruiken om toetsen van je favoriete smaak in de likeur te brengen.

Ingrediënten (Maakt ongeveer 2,5 dl koffielikeur)
2 capsules Sjöstrand N°4 Espresso Decaf
0,5 dl poedersuiker
1 dl donkere rum
1 ml vanillepoeder (of verse vanillebonen, geen vanillesuiker)
Voorbereidingen
1 fles (2,5 dl of groter)
1 kopje (om te brouwen)
1 lepel
1 set maatbekers
Aanwijzingen
Stap 1. Zet twee kopjes espresso
Stap 2. Voeg de suiker toe en meng. Laat het afkoelen.
Stap 3. Voeg rum en vanillepoeder toe.
Stap 4. Geniet van je zelfgemaakte koffielikeur.