• Gratis verzending bij bestellingen van meer dan 50€
Sjostrand coffee Netherland

Ons concept is gebouwd door een familie met een passie voor duurzaamheid, design en – uiteraard – heerlijke koffie. Wij willen graag een inspiratiebron zijn voor een groenere levensstijl met eenvoudige, maar baanbrekende innovaties.

  • Gratis verzending bij bestellingen van meer dan 50€

KOFFIE IN CAPSULES

Gemakkelijk te gebruiken

Koffiecapsules zijn snel een van de populairste manieren geworden om koffie te consumeren. De achtergrond is dat een koffiecapsule supergemakkelijk te gebruiken is. Met één druk op de knop kunt u een perfecte espresso of lungo maken, steeds weer opnieuw. En in tegenstelling tot gewone bonen en gemalen koffie, houdt de capsule de koffie veel langer vers. In de koffiecapsule van Sjöstrand blijft de koffie tot wel een jaar vers. Natuurlijk kan de koffie veel langer dan dat gebruikt worden, er zal niets mis met de koffie zijn, behalve dat de volle smaak geleidelijk aan verloren gaat.

Duurzaam en smaakvol

In tegenstelling tot een gewone espresso of een kopje gezette koffie, kan de capsule de smaak optimaliseren, zodat het mogelijk is een goede espresso te zetten met slechts 5,5 gram koffie, te vergelijken met een gewone espresso of gezette koffie, waarvoor wel 10 gram koffie per kopje nodig is. Aangezien de koffie zelf de meeste milieu-impact heeft bij de productie van de boon zelf, in de vorm van waterverbruik en vervoer, wordt de koffiepod of -capsule dus een milieuvriendelijker alternatief per kopje. Maar de capsule moet dan wel van een milieuvriendelijk materiaal gemaakt zijn.

Het type capsule is belangrijk 

Sjöstrand maakt zijn koffiecapsules van een bioplastic materiaal dat gemaakt is van suikerrietvezels. De bus is composteerbaar in een industriecompost. Als u geen toegang hebt tot een gemeentelijke industriële compost via bijvoorbeeld biozakken, is het mogelijk om de bus samen met het gewone huisvuil weg te gooien, want hij is gemakkelijk te verbranden. Aangezien er geen metalen gebruikt worden bij de productie, worden er geen eindige hulpbronnen verspild. De vezels van het suikerblikje zouden rechtstreeks bij het afval zijn beland als het niet voor het doel van de capsule was gebruikt en is daarom ook een beter alternatief dan maïszetmeel, dat wordt geproduceerd van gewassen die als voedsel hadden kunnen dienen.

Variatie

Een ander voordeel is de lange houdbaarheid in combinatie met single servings. Zo kunt u gemakkelijk verschillende smaken hebben voor verschillende momenten, zonder het risico dat het koffieverspilling wordt. Zo kunt u stapelen met verschillende smaken die passen bij de smaak van alle gelegenheden en gasten.

Wilt u de smaak van uw keuze vinden? Kijk dan op onze koffietabel.

No. 1

No. 1


No. 2

No. 2


No. 3

No. 3


No. 4

No. 4


No. 5

No. 5


Espresso


Lungo


Cafeïne


Gebrand

DonkerDonkerMediumMediumDonker

Citrus


Chocolade


Bitter


Nasmaak

RijkeRijkeMildeMediumMedium
Espressomaskin

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway