
Espresso Tonic
Het is een vrij nieuw koffiedrankje dat in 2007 ontstond bij de Zweedse branderij Koppi. Sindsdien heeft het heel wat veranderingen ondergaan. Het is een moderne klassieker die zorgt voor die perfecte frisse opkikker door de energizers espresso en tonic te combineren.
De eigen kijk van Sjöstrand op dit drankje is de perfecte manier om zonder moeite het weekend op te fleuren. Het drankje is perfect voor bijeenkomsten want het is net zo lekker met als zonder gin.

Ingrediënten (1 portie)
2 dl tonic water
1 capsule Sjöstrand Espresso N°2
4 cl gin van goede kwaliteit (optioneel)
Ijsblokjes
Een schijfje citroen
Voorbereidingen
1 groot glas (dat 3 dl of meer kan bevatten)
1 kopje (om espresso te zetten)
1 metalen lepel
Snijplank
Mes
Aanwijzingen
Stap 1. Zorg dat je het ijs klaar hebt liggen.
Stap 2. Zet een kopje espresso en laat het afkoelen.
Stap 3. Terwijl de koffie afkoelt, snijd je de citroen in plakjes.
Stap 4. Vul je glas met ijs en giet er de jenever bij.
Stap 5. Voeg de afgekoelde koffie toe aan je glas.
Stap 6. Vul je drankje aan met tonic water.
Stap 7. Garneer met je schijfje citroen en dien het koel op.
-
Espressomachine€ 395
-
N°2 Espresso (100 capsules)€ 42,90
-
N°2 Espresso (10 capsules)€ 4,99