
Espresso Martini
Een iconische koffiecocktail die een vleugje elegantie toevoegt. Dit drankje is bijna onberispelijk, het enige nadeel is dat het moeilijk na te maken is zonder alcohol. Een veelgebruikt alternatief is de sterke drank te vervangen door 3 cl gecondenseerde melk om een mocktail te maken die een eigen romigere versie geeft van de espresso martini.

Ingrediënten (1 portie)
3 cl wodka
3 cl koffielikeur (gekocht of zelfgemaakt)
1 capsule Sjöstrand Espresso N°1
1 eetlepel cacaopoeder voor garnering (optioneel)
IJs, genoeg om je shaker te vullen
Voorbereidingen
1 cocktailglas
1 kopje (om espresso te zetten)
1 shaker
2 kleine platte borden (om de rand te versieren)
Aanwijzingen
Stap 1. Zorg dat je het ijs klaar hebt liggen
Stap 2. Zet een kopje espresso en laat het afkoelen.
Stap 3. Terwijl de koffie afkoelt, giet je 1 tl koffie op een bordje en strooi je cacaopoeder (breed genoeg om de rand van het cocktailglas te bedekken) op een ander bordje. Dompel de rand van het glas eerst in de koffie, dan op het bordje met cacaopoeder. Om zeker te zijn dat de punt van het glas bedekt raakt, houd je het net boven het oppervlak van het tweede bord, maar nog steeds in de cacao.
Stap 4. Vul je shaker met ijs. Giet er de wodka, de koffielikeur en de rest van de afgekoelde koffie in. Doe het deksel erop en schudt het echt goed.
Stap 5. Zet het deksel met het zeefje weer op zijn plaats en giet het in je cocktailglas.
Stap 6. Serveer onmiddellijk en drink het gekoeld.
-
Espressomachine€ 395
-
N°1 Espresso (100 capsules)€ 42,90
-
N°1 Espresso (10 capsules)€ 4,99