• Gratis verzending bij bestellingen van meer dan 50€
Sjostrand coffee Netherland

Ons concept is gebouwd door een familie met een passie voor duurzaamheid, design en – uiteraard – heerlijke koffie. Wij willen graag een inspiratiebron zijn voor een groenere levensstijl met eenvoudige, maar baanbrekende innovaties.

  • Gratis verzending bij bestellingen van meer dan 50€

Espresso Martini

Een iconische koffiecocktail die een vleugje elegantie toevoegt. Dit drankje is bijna onberispelijk, het enige nadeel is dat het moeilijk na te maken is zonder alcohol. Een veelgebruikt alternatief is de sterke drank te vervangen door 3 cl gecondenseerde melk om een mocktail te maken die een eigen romigere versie geeft van de espresso martini.

Espresso Martini


Ingrediënten (1 portie)

3 cl wodka  

3 cl koffielikeur (gekocht of zelfgemaakt)  

1 capsule Sjöstrand Espresso N°1  

1 eetlepel cacaopoeder voor garnering (optioneel)  

IJs, genoeg om je shaker te vullen

Voorbereidingen

1 cocktailglas  

1 kopje (om espresso te zetten)  

1 shaker  

2 kleine platte borden (om de rand te versieren)

Aanwijzingen

Stap 1. Zorg dat je het ijs klaar hebt liggen  

Stap 2. Zet een kopje espresso en laat het afkoelen.  

Stap 3. Terwijl de koffie afkoelt, giet je 1 tl koffie op een bordje en strooi je cacaopoeder (breed genoeg om de rand van het cocktailglas te bedekken) op een ander bordje. Dompel de rand van het glas eerst in de koffie, dan op het bordje met cacaopoeder. Om zeker te zijn dat de punt van het glas bedekt raakt, houd je het net boven het oppervlak van het tweede bord, maar nog steeds in de cacao.  

Stap 4. Vul je shaker met ijs. Giet er de wodka, de koffielikeur en de rest van de afgekoelde koffie in. Doe het deksel erop en schudt het echt goed.  

Stap 5. Zet het deksel met het zeefje weer op zijn plaats en giet het in je cocktailglas.  

Stap 6. Serveer onmiddellijk en drink het gekoeld. 

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway