
Citrus Ijs Koffie
Dit is een iced latte met een citrusachtige twist, allesbehalve een gewone koffievariant dus! Deze verkoelende opfrisser is gemaakt door koffiebrander en liefhebber, Aadel Kersh, die weet hoe ze de Arabica aroma’s van koffie met een fruitige twist kan combineren. Dit recept is ontwikkeld met sinaasappels in gedachten (en dat moet je zeker eens proberen), maar je kan verschillende versies ervan uitproberen door ook andere citrusvruchten te gebruiken.

Ingrediënten (1 portie)
1 capsule Sjöstrand Espresso N°2
1 sinaasappel
1 dl koude melk of melkvervanger (optioneel)
IJs (genoeg om je glas te vullen)
Voorbereidingen
1 groot glas (2,5 dl)
1 kopje (om espresso te zetten)
1 dunschiller
Instructies
Stap 1. Zorg dat je ijs klaar hebt liggen
Stap 2. Zet een kopje espresso. Laat het afkoelen.
Stap 3. Schil de sinaasappel en breng de binnenkant van je glas met de schil op smaak door met de schil aan de binnenkant en rond de rand te wrijven. Vermijd dat er sap in het glas komt, de smaak moet alleen van de schil komen.
Stap 4. Vul je glas met ijs. Giet er de afgekoelde koffie in. Als je melk wilt, voeg je die nu toe.
Stap 5. Serveer meteen en drink het gekoeld.
-
Espresso capsule koffiemachine€ 349
-
N°2 Espresso (100 capsules)€ 39
-
Five Flavours€ 20
-
N°2 Espresso (10 capsules)€ 4,29