• Gratis verzending bij bestellingen van meer dan 50€
Sjostrand coffee Netherland

Ons concept is gebouwd door een familie met een passie voor duurzaamheid, design en – uiteraard – heerlijke koffie. Wij willen graag een inspiratiebron zijn voor een groenere levensstijl met eenvoudige, maar baanbrekende innovaties.

  • Gratis verzending bij bestellingen van meer dan 50€

AMERICANO

Espresso voor Amerikanen

Toen de Amerikanen in de jaren ’40 voor het eerst kennis maakten met de koffiecultuur van Italië, stond de traditionele espresso te ver af van het klassieke gebrouwen kop dat zij normaal in de staten hadden. Om de Amerikaanse koffie beter na te bootsen, begonnen zij om espresso te vragen die met heet water verdund was. Dit werd toen bekend als “Caffé Americano” (Amerikaanse koffie), en het drankje is vandaag de dag nog steeds hetzelfde. Een espresso aangelengd met heet water. 

Americano


Ingrediënten (1 portie)

1 capsule Sjöstrand Espresso N°2 (of uw favoriete Sjöstrand espresso)

Voorbereidingen

1 cappuccino kop

Aanwijzingen

Stap 1. Zonder capsule zet u een kop lungo (de knop voor de grote kop). Dit zal het hele kop verwarmen en eventuele resten opruimen. Giet vervolgens het water uit. 

Stap 2. Zonder capsule zet u een kopje espresso, maar houdt u het water in het kopje. 

Stap 3. Zet in hetzelfde kopje nog een espresso, maar deze keer met uw capsule. Zo verdunt u de koffie met het water van het vorige brouwsel, en behoudt u de crema. Geniet van uw Americano. 

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway