
AMERICANO
Espresso voor Amerikanen
Toen de Amerikanen in de jaren ’40 voor het eerst kennis maakten met de koffiecultuur van Italië, stond de traditionele espresso te ver af van het klassieke gebrouwen kop dat zij normaal in de staten hadden. Om de Amerikaanse koffie beter na te bootsen, begonnen zij om espresso te vragen die met heet water verdund was. Dit werd toen bekend als “Caffé Americano” (Amerikaanse koffie), en het drankje is vandaag de dag nog steeds hetzelfde. Een espresso aangelengd met heet water.

Ingrediënten (1 portie)
1 capsule Sjöstrand Espresso N°2 (of uw favoriete Sjöstrand espresso)
Voorbereidingen
1 cappuccino kop
Aanwijzingen
Stap 1. Zonder capsule zet u een kop lungo (de knop voor de grote kop). Dit zal het hele kop verwarmen en eventuele resten opruimen. Giet vervolgens het water uit.
Stap 2. Zonder capsule zet u een kopje espresso, maar houdt u het water in het kopje.
Stap 3. Zet in hetzelfde kopje nog een espresso, maar deze keer met uw capsule. Zo verdunt u de koffie met het water van het vorige brouwsel, en behoudt u de crema. Geniet van uw Americano.