
AFFOGATO
Dit klassieke Italiaanse dessert, ook bekend als “affogato al caffe”, is een match made in heaven voor alle koffie liefhebbers die er zijn. De koffie dient als een smaakvolle saus voor het vanille-ijs en om het extra verwennerig te maken, is er aan dit recept koffielikeur toegevoegd. Maar je kunt het ook zonder serveren voor een maagdelijk dessert dat geschikt is voor elke koffieliefhebber. Dit recept is gemaakt door Hildur Rut en is in zijn Ijslandse origineel te vinden op (http://trendnet.is/hildur-rut/affogato-eftirrettakokteill/).

Ingrediënten (1 portie)
1 capsule Sjöstrand Limited Edition Kardemom of Sjöstrand N°1 Espresso
5 cl koffielikeur (facultatief)
2 cl wodka
1 bolletje vanille-ijs (naar keuze)
Donkere chocolade
Voorbereidingen
Een champagnecoup of highballglas om te serveren
Koffiekopje om te zetten
IJslepel
Metalen lepel
Zest of rasp
Aanwijzingen
Stap 1. Zet een espresso in uw kopje.
Stap 2. Giet de koffielikeur en de wodka in het kopje en roer.
Stap 3. Giet het koffiemengsel in een mooi glas en top het af met een bolletje ijs.
Stap 4. Rasp de chocolade erover en geniet!